KNJIGA ONKRAJ RAZKRITJA, materialno-duhovnega sožitja (29 €)

OnKraj RazKritja, materialno-duhovnega sožitjaKnjigo lahko naročite pri avtorici  dr. Luciji Mulej Mlakar: lucija.mulej@molga.si

Namen te knjige je dodati nekaj jasnosti v svet nenehnih iskanj in vedno novih vprašanj. Avtorica skuša pokazati na oblike mišljenja in načine čustvovanja, ki so odgovorni za kvaliteto naših življenj in globine naših uvidov.

Prepričana je, da je edina prava pot poštenje kot skladnost uma, duše in duha. To definira vse ostale poti – stvari se postavijo na svoje mesto; dogodijo se energijske izravnave. Svet ni eden, mnogo jih je, vsak človek ima svojega, ima pa tudi možnost, da ga poljubno spreminja. Poglobiti se v knjigo OnKraj RazKritja, je hkrati že odločitev, raziskati ostale svetove. V sebi vsakdo lahko začuti, kateri svet je zanj pravi in mu bo dovolil skusiti srečo. To je stanje duha, človek pa ima izbiro in moč, da stanje duha spremeni.

Redki so primeri, ko se intelekt lahko ukvarja z duhom, ne da bi ga povozil v svoji intelektualistični vnemi. Delovanje Lucije Mulej Mlakar je v tem pogledu zagotovo izjemno in enako velja tudi za njeno knjigo. S kot skalpel ostro nabrušenim umom se antropologinja in doktorica socioloških znanosti podaja na področje duhovnih in psihičnih zakonov, ki niso zaznavni v polju vsakdanje zavesti, njihove posledice – še kako vidne in občutne – pa ostajajo tej zavesti nerazumljive in pripisane – običajno kruti – usodi. Šele sinteza razmišljanja in intuitivnega dojemanja odpre zavesti nove poglede na človekovo usodo. Ta zaključek, ki postane izhodišče njene nove paradigme, sam po sebi ni revolucionaren. Njegova posebnost in s tem posebnost te knjige je, da ga avtorica predstavi z vehemenco razumnika, ki se – prav tako vehementno – odreka teoretiziranju, hipotetiziranju, argumentiranju, protiargumentiranju. Od njej še kako domačega znanstvenega jezika pa ohrani jasnost razvijanja misli, ki večkrat služi temu, da bralca opozori na prvo zahtevo duhovnega razvoja: Spoznaj samega sebe. (novinar in magister antropologije Brane Maselj)

Lucija Mulej je napisala knjigo refleksij in obenem učbenik o življenju. V njej govori o mislih, ki nas razjedajo ali osvobajajo, o čustvih, ki nas osrečujejo ali zastrupljajo, o dobroti, ki ni dobra takrat, ko je zaukazana, o šibkosti in iskrenosti, ki se zlahka sprevržeta v svoje nasprotje, o nasilju, ki prežema tudi pozitivno naravnana dejanja in jih samodejno spreminja v slaba …, predvsem pa o razdvojenosti, ki nas pesti celo življenje, in o tem, kako jo preseči. Bližnjic ni, nam sporoča! Nekaj preprostih vaj, ki jih je avtorica dodala svojim refleksijam, to samo potrjuje. Kljub revam in težavam, ki nas v teh neveselih časih oklepajo, Pot vendarle obstaja. (glasbenica, pesnica in prevajalka Klarisa Jovanović)

Če bi me kdo vprašal, komu priporočam knjigo, bi mu odgovoril: najprej jo še in še priporočam sebi, saj sem zanjo avtorici nadvse hvaležen. Hvaležen sem za ugotovitev, da korak  za korakom hodimo po poti individuacije. Bližnjice ne obstajajo. Na poti v samega sebe se torej ničesar ne da preskočiti. Bližnjice so v bistvu tudi eden od načinov mentalnega onesnaževanja, ki nas ovirajo približevanju jedra vsega, svoji duši. (iz spremne besede Jožefa Magdiča, dr. med., spec . psihiatrije)

Vaš partner za odpiranje razvojnih potencialov
© 2023 Molga | Vse pravice pridržane | Web produkcija: Studio Creadrom